Nieuws: Psych of Psycho? Je kunt beide spelen in de RPG Cerebrosus!
Solliciteren kan nu hier!
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
+  RPG
|-+  Regels en Crew
||-+  Forum regels en Crew
|||-+  Maak kennis met de reglementen van de RPG's.
« vorige volgende »
Pagina's: [1]Print
AuteurTopic: Maak kennis met de reglementen van de RPG's.  (gelezen 1675 keer)
Becca.
Miss RPG
Forumbeheerder
Nieuweling
******
Geslacht: Vrouw
Berichten: 43« Gepost op: 14 Oktober 2010, 17:32:33 »

De RPG Regels:

In dit topic staan alle regels die betrekking hebben op de RPG.
Het is van uiterst belang dat je deze regels goed doorleest voordat je aan de RPG begint, omdat hier informatie staat over de eisen en plichten waaraan jij als RPG-deelnemer moet voldoen en/of dient te houden. Wie zich niet aan de regels houdt kan (verdere) deelname worden geweigerd.
Indien de overtreding niet ernstig is en de deelnemer de fout verbetert; dan kan de deelnemer alsnog deelnemen. Meestal zal dit laatste het geval zijn, maar de consequenties die aan het overtreden van de gestelde regels verbonden zijn kunnen verschillen per situatie en liggen ook geheel in handen van de staff van dit RPG forum.


Het personage

 • Het is verplicht om een uitgebreid personage te hebben. Je personage beschrijf je in de zogenoemde 'personagegids'. Hierin staat alle vitale informatie over jouw personage. Iedere RPG-deelnemer heeft zijn eigen 'PersonageTopic'. In dit topic staan alle personages die de deelnemer heeft gecreëerd. De titel van dit topic bestaat uit je eigen Nickname. De eerste post bestaat uit een lijst namen van de personages die zich in dit topic bevinden. Let op! Zet deze lijst in chronologische volgorde, de volgorde moet dus ook overeenkomen met de personages die er onderstaan.
  Vervolgens post je elk nieuw personage in een nieuwe post. Zo kan post 1 uit 'Jeroen Schild' bestaan (zie voorbeeld), post 2 uit 'Sharia Lomas' etc.
  Aan het begin van de post zet je in lettertype 12 de RPG neer waaraan dit personage meedoet en vervolgens komt in normaal lettertype grootte de personage gids. Let op! Het is niet de bedoeling dat je in elkaars personage gids gaat reageren. Hiervoor komt een algemeen praat topic waarin je over elkaars personages en elkaars schrijfstijl kan complimenteren, of juist verbeteringen kan aangeven, dit kan ook om de rpg zelf gaan. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n personage gids:
  'DE DONKERE HAL' - Jeroen Schild
                   ¬Naam: Jeroen Schild
                   ¬Wezen:Mens
                   ¬Geslacht:Mannelijk
                   ¬Leeftijd: 28
                   ¬Lengte: 1.82m
                   ¬Kleur ogen: Bruin
                   ¬Kleur haar: Blond
                   ¬Opvallende uiterlijke kenmerken?: Nee (je zou bijvoorbeeld: flaporen kunnen zeggen).
                   ¬Kledingstijl: Jeroen houdt van onopvallende, normale kleding; dit houdt voor hem een                                                    spijkerbroek plus effen shirt in. Hij draagt altijd dezelfde zwarte sneakers.
                   ¬Karakter: -Beschrijving van het karakter- Jeroen is een lieve en verlegen jongen. Hij is erg behulpzaam en doet altijd zijn best om andere mensen van dienst te zijn, zo komt hij zelf nog wel eens in de problemen en maken mensen hier misbruik van. Jeroen kan niet al te goed voor zichzelf opkomen en daardoor is hij altijd het pispaaltje van de groep.
                   ¬Achtergrond: -Vertel hier uitleg over wat hij/zij in zijn of haar leven heeft meegemaakt. Dit hoeft niet eens betrekking te hebben op de RPG. Dit zorgt er voornamelijk voor dat het personage meer tot leven komt.
                   ¬Overig: Noem iets wat eventueel betrekking kan hebben op de RPG. Bijvoorbeeld een speciaal medaillon wat het personage laatst vond. Of dat iemand haar iets heeft verteld. Dit kan uiteraard ook worden verwerkt in 'geschiedenis'.
                   ¬Welke RPG: Zet hier de naam van de desbetreffende RPG neer.
                   ¬Signature: Zet hier je signature neer.
  Deze personagegids kun je vinden als de checklist bij het board Forumregels en Crew.
 • Je personage mag geen 'Barbie' of 'Ken' zijn
  Dit betekend dat je personage niet perfect kan zijn. Hij/zij is niet de perfecte jongen/meisje. Noem hierom dus ook zijn/haar slechte eigenschappen. Niemand is perfect. Jou personage is menselijk.
 • Hou je aan de regels binnen die RPG. De maker van de RPG zal duidelijk laten blijken wat voor wezens zijn toegestaan en welke leeftijden zijn toegestaan, wijk hier niet van af. Dan zal (verdere) deelname worden geweigerd.
 • Hou je aan je eigen Personagegids. Je personage kan niet spontaan van oogkleur veranderen, of van lengte, of opeens aan het begin toch de verlegen miep zijn, terwijl hij net nog stoer was en helemaal nergens verlegen... Enkel omdat dat beter uitkomt in de RPG. Jij bent niet in staat tot zo'n verandering, dus je Personage ook niet. Denk eraan: Je personage is en blijft menselijk.
  Het is dus voor jezelf (zeker als je meespeelt in meerdere RPG's) belangrijk dat je je eigen personagegids op zijn tijd ook doorleest om zo het contact met je personages te blijven houden.
 • Sommige deelnemers zullen toestemming krijgen van de staff van dit RPG forum om méer dan 1 personage te onderhouden in een RPG. Dit zal in de hoofdpost van de rpg worden vemeld, en de betreffende zal hier via een PB toestemming voor krijgen. De staff zelf heeft automatisch toestemming om meer dan 1 personage te gebruiken in een RPG, tenzij de maker duidelijk aangeeft dit niet te willen.
 • Een SIGNATURE oftewel HANDTEKENING is VERPLICHT!
  Kun je deze zelf niet maken, zoek dan een plaatje van jouw personage en vraag in een 'verzoek signature topic' of iemand een handtekening voor je zou willen maken. Let op! Hou je bij het maken van de handtekening aan de daarvoor gestelde eisen.
Besturing van het personage

 • Godmodden is niet toegestaan. Hieronder verstaan wij het spelen van 'God'. Andere personages dingen laten doen waarover jij niet kan/mag beslissen. Jij kent de personage van het ander niet zo goed als de maker ervan en jij hebt ook het recht niet dit personage dingen te laten doen zonder dat de maker hier van op de hoogte is. Je mag dus niet de reactie van het andere personage beschrijven, zowel verbale als non-verbale acties en ook emoties en de resultaties van jou eigen acties vallen hieronder.
  Dit gaat dus puur om de reactie/actie. Je mag dus wel beschrijven wat het personage al heeft gedaan. Je mag alleen zelf niet de actie bepalen. Je mag nietbestaande personages wel besturen. Bijvoorbeeld je eigen moeder die belt... en tegen je schreeuwt. Mits deze niet gespeeld worden door een ander. Dus als jou moeder een bestaand personage is en gespeeld wordt door iemand (dit kan ook jijzelf zijn als je meer dan 1 personage hebt) is het niet toegestaan om de acties van deze persoon te bepalen/besturen. Hieronder zie je een voorbeeld van Godmodden:
  Onjuist: (Je bent Jeroen schild)
  "Ik liep de trap af en zag daar Sharia staan... Ik grinnekte en prikte haar in haar zij. Sharia schrok zo erg dat zo spontaan de taart liet vallen die ze in haar hand had."
  -Dit mag niet! Jij kunt niet weten of Sharia iets laat vallen. Jij bent Sharia niet. Dit bepaalt de maker van Sharia...-
  juist: "Ik belde Oma Lou (zelf verzonnen personage, niet bestaand) op, ik hoorde haar oude stem, ze zei dat het goed ging thuis en ik knikte en hoorde haar lachen omdat ze wist dat ik knikte; "Je bent niets veranderd", zei ze kalm terwijl ik wist dat er een traan over haar wang liep, omdat ze me miste". - Dit mag! Oma Lou is een niet-bestaand personage dat van belang kan zijn om de RPG draaiende te houden... Doe dit echter niet te vaak, het moet immers gaan om jouw eigen personage-
  juist: (Sharia's maker heeft bepaald dat Sharia niet schrok en dat ze boos werd en de taart richting Jeroen smeet) "Toen ik haar in haar zij prikte draaide ze zich woedend om en smeet ze die taart zo in mijn gezicht. Ik kan niet begrijpen dat ze zo boos werd, het was maar een grapje?" -Dit mag! De maker van Sharia heeft de handeling van Sharia bepaald, jij legt enkel je eigen beleving en reactie uit.. (Geen godmodding dus)
  • Je schrijft altijd vanuit het ik-perspectief.
Gedragsregels
 • Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan. Discussiëren doe je maar buiten het forum om.
 • Je personage mag schelden/een hekel hebben aan/vervelend doen tegen een ander personage. Kan de staff echter de illusie krijgen dat dit systematisch tegen personages van een bepaald lid is, en dus concluderend persoonlijk bedoeld, kan dit bestraft worden met als hoogste graad een ban voor onbepaalde tijd.
 • Godslasterende uitspraken zijn niet toegestaan, we houden met iedereen rekening.
 • Het is niet toegestaan te dubbelposten. Er moet minstens één bericht van een ander lid staan tussen elk bericht dat door jou geplaatst wordt. Als er echter 14 dagen niets geplaatst wordt, mag je weer opnieuw een bericht posten.
 • Chatten is niet toegestaan. Dit betekent dat je niet met één of twee andere leden om en om post. Zo hebben de andere leden niet de kans er tussen te komen en lopen ze buiten hun schuld om te ver achter op het verhaal.
 • In de RPG zelf wordt niet overlegd, alleen gespeeld.
 • Als je voor een (on)bepaalde tijd weg bent, speel je je personage uit. Dit betekent dat je een reden verzint dat je personage even weg is, zodat mensen niet nutteloos je personage aanspreken. Schrijf dat je personage ziek is, op vakantie gaat, naar een familielid dat hem nodig heeft o.i.d.
 • Als een lid verbannen wordt, wordt deze uit de RPG geschreven, hij sterft, verhuist o.i.d.
« Laatste verandering: 16 Oktober 2010, 11:32:35 door Becca. » Gelogd
Pagina's: [1]Print 
« vorige volgende »
Ga naar: 


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHPPowered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!